Shu-cha je typ pueru, ktorý prejde 2-3 mesačnou cielene vyvolanou mokrou, riadenou a kontrolovanou fermetáciou. Po nej sa čaj lisuje do tmavého Pu-erh Shu-cha.
Tento čaj pripomína staré čaje typu Sheng-cha, ktoré zreli niekoľko desiatok rokov.
Vhodné je piť čaj po jedle, pomáha tráveniu a znižuje hladinu tukov v tele.
Čaj je špecificky ťažko zameniteľný aj vďaka svojej zemitej až "zatuchlej" chuti.
Zloženie: 100% Camellia Sinensis, fermentovaný
Krajina pôvodu: Čína
Kvalita: Bio/ Organic
Príprava čaju: 1 nálev/ 5 – 6 g na 0,5 L vody. Teplota vody 95 - 100 °C, lúhovať 3 - 5 minút.
Hmotnosť: 50 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár